Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, οι ομιλίες ήταν συναρπαστικές και ο σκοπός της εκδήλωσης του Πανελληνίου Προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους (η τόνωση του ηθικού σθένους των Ελλήνων αλλά και η ενδυνάμωση της αλληλεγγύης των Ορθοδόξων όπου γης) επετεύχθη.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και το πλήθος κόσμου που την παρακολούθησε με τη συμμετοχή του και το ενδιαφέρον του "ανάγκασε" τους διοργανωτές να παρατείνουν κατά περίπου δύο ώρες την προγραμματισμένη ώρα λήξης της!

Λόγια θερμά, λόγια ελληνικά, λόγια αγάπης ζέσταναν την αίθουσα και έδωσαν ελπίδα για ανάσταση της πολύπαθης Ελλάδας σε όσους έδωσαν το παρών στο Πολεμικό Μουσείο στις 10 Σεπτεμβρίου.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Τάματος του έθνους που ανέλυσε τα πεπραγμένα και τις προοπτικές του πανελλήνιου προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους, ο μαχητής πρόεδρος των Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου, Rodrigue (Δημήτριος) El Khoury και ο μεγάλος φιλέλληνας dr Sam Chekwas. Δυστυχώς, δεν επετράπη στην Αδερφή Πελαγία (απαχθείσα στο παρελθόν από φανατικούς μουσουλμάνους στη Συρία), να δώσει το παρών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στη ορθοδοξία και την κοινωνία οι αδερφοί Μπόκα, ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού σταθμού Aχελώος TV καθώς και η Αδερφή Πελαγία, ο Rodrigue El Khoury .Ο καθηγητής της χειρουργικής Βασίλειος Κέκης δε κατάφερε να δώσει το παρών και παρακάλεσε να μετατεθεί η βράβευση του σε μία από τις επόμενες εκδηλώσεις.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

toxwni.gr/