"Πολιτιστικά τοπία σε περιοχές Natura 2000": Μια διοργάνωση του Πολιτιστικού ισρύματος του Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει Διεθνή Συνάντηση με θέμα «Πολιτιστικά Τοπία σε περιοχές Natura 2000: προς μια νέα πολιτική ολοκληρωμένης διαχείρισης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς» με τη συνεργασία τoυ Υπουργείoυ Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
 
Η Συνάντηση, που θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης και στο Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία αντίστοιχα, έχει ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας των πολιτιστικών τοπίων, την τεκμηρίωση της διττής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής, ταυτότητάς τους καθώς και τον καθορισμό
των προτεραιοτήτων και των κατευθυντηρίων γραμμών για την ολοκληρωμένη διαχείριση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Στη Συνάντηση θα λάβουν μέρος αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, διεθνών ιδρυμάτων και οργανισμών, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών. Τη Διεθνή Συνάντηση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Kύριος Κάρολος Παπούλιας.