Γενικός Γραμματέας Ανεξάρτητων Ελλήνων:  ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΣΔΟΕ, ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ… 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ εφ όλης της ύλης!

Στον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Ο Γιάννης Μοίρας, ο νέος Γενικός Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εκ των απευθείας συνομιλητών με τον Πάνο Καμμένο, καθοδόν προς την πορεία του συνεδρίου των ΑΝ.ΕΛΛ. τον προσεχή Νοέμβριο,  παραχώρησε μια συνέντευξη αποκλειστικά στο GreekAmericanNewsAgency, θέτοντας όλα τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα κυρίως την καθημερινότητα του πολίτη.  Στην συνέντευξη θίγονται όλα τα καυτά ζητήματα της καθημερινότητας και όλα τα προβλήματα του μέσου Έλληνα πολίτη.

Ο Γιάννης Μοίρας  που, μέχρι στιγμής,   αποτελεί μια ξεχωριστή φωτεινή εξαίρεση από το υπάρχον –και πολλά υποσχόμενο στο μέλλον-  έμψυχο  και προ πάντων  άφθαρτο και αδιάφθορο,  πολιτικό δυναμικό της χώρας, και  με μια διαδρομή λαμπρή μέσα στην Νέα Δημοκρατία, στην οποία πολιτικά ανδρώθηκε, ακολουθώντας και τον  Αντώνη Σαμαρά στην πορεία του μέχρι την ανάληψη της ηγεσίας το 2009, ωστόσο πολύ  σύντομα διαχώρισε την θέση του ευθέως, και αποχώρησε,  όταν το σημερνό κυβερνών κόμμα, της Νέας Δημοκρατίας του ιδρυτού της  Κων/νου Καραμανλή και των διαδόχων του μέχρι του νεοτέρου Κ. Καραμανλή, απεμπόλησε τις ουσιαστικές πολιτικές  δεσμευτικές –εκ της ιδρυτικής του διακήρυξης αλλά και των επομένων συνεδρίων που ακολούθησαν – βασικές ιδεολογικές αλλά και πολιτικό-οικονομικές θέσεις.

Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε, αν  και μιλά πολύ  σπάνια επιλέγοντας πού και πότε θα μιλήσει αλλά   και λόγω αυξημένων  καθηκόντων, καθώς θεωρείται άνθρωπος της δουλειάς με ουσία και αποτελεσματικός με ο,τι καταπιάνεται  και των  έργων,  αρά όχι άνθρωπος των λόγων και των υποσχέσεων, εν τούτοις σε όσα μας λέει δεν φείδεται λόγων ουσίας και προ πάντων δεν χαρίζεται σε κανέναν απολύτως!  Στην άκρως ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη συζήτηση συνέντευξη μας, μιλά ευθέως χωρίς να σκέπτεται συνέπειες, αποκαλύπτοντας μάλιστα πέραν όλων των άλλων που αναφέρει,  με στοιχεία που σοκάρουν, τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα, μετά από πέντε χρόνια σκληρής και απάνθρωπης εξαντλητικής λιτότητας και νέας  Γερμανικής επικυριαρχίας (μετά τα χρόνια του Όθωνα και των 10ετιών που χάραξαν και καθόρισαν το νεοσύστατο ελληνικό «κράτος»)  την σύγχρονη  ελληνική πραγματικότητα –αυτή που επιμελώς κρύβουν και αποσιωπούν όλα τα συστημικά ελληνικά ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Αποκαλύπτει επίσης απειλές και διωγμούς στελεχών των ΑΝΕΛ, εν όψει προεδρικής εκλογής ενώ κάνει  λόγο και για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του κινήματος των ΑΝΕΛ από τα γνωστά πανελλαδικής εμβέλειας αλλά καθεστωτικά και βαθέως ελεγχόμενα από το ΣΥΣΤΗΜΑ (ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ, ΕΚΔΟΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΜΜΕ).    

Η συνέντευξη που, εκτός από πολιτικές ειδήσεις που βγάζει, αποτελεί μήνυμα προς πάσα –πολιτική κατεύθυνση  επιχειρεί να δώσει –και  δίνει- απαντήσεις σε εύλογα πολιτικά ερωτήματα και  όχι μόνο στο κλασικό ερώτημα  για το αν και υπό ποιες προϋποθέσεις  οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα συγκυβερνήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απατά δε με ξεκάθαρη θέση και για την επομένη των εκλογών υπό ποιες και πώς ακριβώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μέχρι στιγμές φέρεται ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών( εννοείται  πάντα υπό ομαλές προϋποθέσεις…)

Στην συνέντευξη-συζήτηση με τον προσκεκλημένο μας συζητήσαμε όσο γίνεται περισσότερα ζητήματα  που καίνε τον κάθε Έλληνα στην καθημερινότητα του ωστόσο δεν ήταν δυνατόν, να μην τεθεί και το ζήτημα των σχέσεων της Ομογένειας αρχικά με την γενέτειρα, αλλά και με το ίδιο το κίνημα των ΑΝΕΛ και πως αυτό, ξεχωρίζοντας πράγματι από τα εως σήμερα πολιτικά δεδομένα των άλλων παραδοσιακών συστημικών πολιτικών κομμάτων ως προς την μικρό  πολιτική σχέση τους με τους Ομογενείς ανά τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μοίρας θεωρείται ένα από τα παιδιά της ομογένειας των ΗΠΑ καθώς επί μακρόν, την δεκαετία του 1990 σπούδασε, έζησε στην Νέα Υόρκη, και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ιστορική  εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ* της  κ. Φανής Πεταλίδου.  Έτσι δεν θα μπορούσαν να λείψουν αναφορές  και σε στιγμιότυπα από την ζώσα και δρώσα ομογένεια της Νέας Υόρκης.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΕΧΕΙΣ ΩΣ ΕΞΗΣ:

    

*επαναλαμβάνουμε καμία σχέση με το διαδικτυακό έκτρωμα κλεψίτυπο που παράνομα και παράτυπα  «κυκλοφορεί» από τον «γνωστό» για το βαρύτατο ποινικό μητρώο του Γιώργο Λυκομήτρο,  έχοντας υποκλέψει  το όνομα χωρίς καμία  νόμιμη άδεια από τις αρμόδιες αμερικανικές  αρχές αλλά κυρίως  ΧΩΡΙΣ  ΑΔΕΙΑ από  την ίδια  ιδιοκτήτρια και νόμιμη  κάτοχο του τίτλου της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ η οποία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1977 και έκλεισε το 2001.