Το 38% των επενδυτών που μετείχαν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν ότι η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας έχει επιδεινωθεί.

 
Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δύο ετών, με την ευρωζώνη και τις αναδυόμενες αγορές να επιδεινώνονται και τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού να αυξάνεται, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Το 38% των επενδυτών που μετείχαν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν ότι η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας έχει επιδεινωθεί, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με αυτό που εξέφρασε την ίδια άποψη τον Ιούλιο και το υψηλότερο ποσοστό από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Μεγαλύτερη ανησυχία εκφράζεται για την κατάσταση της ευρωζώνης. Περίπου τα δύο τρίτα όσων μετείχαν στην δημοσκόπηση υποστήριξαν ότι η οικονομία επιδεινώνεται, ενώ το 89% ανέφερε τον αποπληθωρισμό ως την μεγαλύτερη απειλή. Η πλειοψηφία των ερωτώμενων εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κυβερνήσεις της περιοχής δυσχεραίνουν την κατάσταση, εφαρμόζοντας πολύ σφιχτές δημοσιονομικές πολιτικές.

«Μεγάλος ασθενής» η Ευρωζώνη