Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό να μετριάσει τη στάση του, αν αναδειχθεί νικητής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Ο Ρέγκλινγκ σημείωσε πως ίσως έρθει στην Ελλάδα μια νέα κυβέρνηση με «νέες πολιτικές, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμα».

Και σημείωσε: «Κατανοούμε ότι αντιπολιτευόμενα κόμματα μπορεί να υποστηρίζουν μια άποψη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τους, αλλά όταν έρχονται στην εξουσία μετριάζουν αυτές τις θέσεις».

«Όλοι ανησυχούν για τις εκλογές στην Ελλάδα, κάτι που είναι απόλυτα φυσικό σε δημοκρατίες» δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων για πιθανό Grexit και συνέχισε λέγοντας: «Προτιμώ να περιμένω τις εκλογές και να δω τι θα συμβεί».

Ωστόσο, ο Ρέγκλινγκ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τις τρέχουσες πολιτικές: «Ουδείς θέλει να θέσει νέους όρους, απλά η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ θετικό δρόμο και πιστεύω πως οι κυβερνήσεις στην Ευρωζώνη και το Eurogroup ελπίζουν ότι αυτός ο δρόμος θα συνεχισθεί… ώστε να αποκομίσουμε τα πλήρη οφέλη από την προσαρμογή».

Πηγή