"Ποτέ δεν είπα την Ελλάδα διεφθαρμένη" είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ-Βολές κατά Καραμανλή

Επιμένει για δημοψήφισμα: «Χρειάζεται ένα σχέδιο για τον ελληνικό λαό, το οποίο θα πρέπει να επικυρωθεί από τους ίδιους τους πολίτες»

Για πολεμική κατάσταση έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στο 2009, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν πηγαίναμε σε μνημόνιο, θα χρεοκοπούσαμε. “Την εποχή εκείνη ήταν σχεδόν πολεμική η κατάσταση. Εμείς βάλαμε πλάτη και φορτωθήκαμε την καυτή πατάτα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφοντας τις κρίσιμες τότε ημέρες.

Ο πρόεδρος του Κινήματος έριξε την ευθύνη για την προσφυγή στο ΔΝΤ εκ νέου στις πολιτικές και σε όσα έκαναν ή παρέλειψαν να κάνουν μέχρι το 2009 οι ελληνικές κυβερνήσεις, εστιάζοντας στην κυβέρνηση Καραμανλή για τα όσα του άφησε να διαχειριστεί. Επισήμανε ότι “φορτωθήκαμε μία καυτή πατάτα και τελικά τη διαχειριστικάμε”, αλλά, όπως πρόσθεσε “δεν βοήθησε κανένας”. Μάλιστα, αναφερόμενος στις Κάννες αποκάλυψε ότι ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει το δημοψήφισμα, αλλά έβλεπε ότι δεν είχε την κοινοβουλευτική στήριξη και θα πηγαίναμε σε εκλογές.

“Άρα εγώ εκείνη τη στιγμή είχα το εξής δίλημμα: ή πάμε σε εκλογές, όπου ο καθένας θα έλεγε το μακρύ και κοντό και θα χάναμε ότι έχουμε κερδίσει ή να φύγω παρά το γεγονός ότι έχω πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Και αυτό αποφάσισα γιατί δεν με ενδιαφέρει το προσωπικό μου κόστος”. Τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, δικαιολογώντας την παραίτησή του. Εξέφρασε δε την άποψη ότι δεν θέλανε κάποιοι να εφαρμόσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ήδη είχαμε ξεκινήσει, δηλώνοντας εμμέσως ότι τα γεγονότα δρομολογήθηκαν.

«Το μνημόνιο το έφεραν οι πολιτικές και όσα κάναμε ή δεν κάναμε… Γυρνούσα ως επαίτης για να ζητήσω στήριξη σε διάφορες χώρες, ποτέ δεν είπα την λέξη διεφθαρμένη χώρα» τόνισε και πρόσθεσε ότι “δεν τα άλλαξα όλα, αλλά έκανα προσπάθειες” παραδέχθηκε ο κ. Παπανδρέου. “Αν είχαμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα θα είχαμε τα βάρη σωστά κατανεμημένα. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι να φτιάξουμε ένα σοβαρό, δημοκρατικό κράτος, να φτιάξουμε κράτος για να φτιάξουμε οικονομία» επισήμανε.

Επανέλαβε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το χρέος και ότι χρειάζεται ένα σχέδιο για τον ελληνικό λαό, το οποίο θα πρέπει να επικυρωθεί από τους ίδιους τους πολίτες. Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, τόνισε ότι εφάρμοσε το σκληρό κομμάτι του λιτότητας χωρίς αλλαγές και έπαιξε τη χώρα στα ζάρια.

Αναφερόμενος γιατί αποφάσισε τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «είχαμε ταυτιστεί με την πιο σκληρή έκφανση μιας σκληρής πολιτικής, δεν μιλάω για συνεργασία, στη συνεργασία θέτεις όρους (…) Η περίοδος της συγκυβέρνησης μας απομείωσε απο τις βασικές μας αρχές και άξιες.».

Ο πρόεδρος του Κινήματος χαρακτήρισε την κίνησή του να ιδρύσει κόμμα ως “ένα ξεκίνημα και ένα ρίσκο”. Το πήρα, τόνισε, για να στηρίξω μία νέα πορεία και δήλωσε ότι είναι μία νέα αρχή. Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις υπογράμμισε ότι “υπάρχει μία συστράτευση για ένα κόμμα λίγων ημερών και θα φανεί σε δέκα ημέρες.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, τονίζοντας ότι “στην κρίση ακόμα και με αυτοδυναμία δεν μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση. Προτείνω ένα ελληνικό σχέδιο με σημαντικές αλλαγές. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δει τα πραγματικά αίτια; Μακάρι να πάρει όποιο κόμμα, όσους συνομιλητές μπορεί. Το ζητούμενο είναι η πολιτική που θα ακολουθήσουμε".

Επίθεση Πεταλωτή στη Χούκλη για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον Παπανδρέου

Τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην συνέντευξή που έδωσε στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Χούκλη εξέφρασε ο εκπρόσωπος του  Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Πεταλωτής επιτίθεται στη Χούκλη μιλώντας με ειρωνικό τρόπο, ενώ ανέβασε και μια φωτογραφία πίσω από τις κάμερες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου δεν έμεινε ευχαριστημένος ούτε από τον χρόνο που δόθηκε στον πρόεδρό του, ούτε με το γεγονός ότι μιλούσε η παρουσιάστρια:
«Στον Αντεννα με Μαρία Χούκλη. Αν το προγραμματισμένο 20λεπτο δεν γινόταν 10λεπτο κι αν η κ. Χούκλη τον άφηνε να μιλήσει, δεν θα ακούγαμε μόνον όσα η ίδια αποφάσισε να μας ανακοινώσει σήμερα…», ανέφερε χαρακτηριστικά

πηγή

Ανοιχτός σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Παπανδρέου

Παπανδρέου: Το 2009 έβαλα το κεφάλι μου στον ντορβά για τη χώρα

Παπανδρέου: Χωρίς μνημόνιο θα χρεοκοπούσαμε – Εβαλα τον

Παπανδρέου: Θα είχε χρεοκοπήσει η χώρα αν δεν υπήρχε το Μνημόνιο

Παπανδρέου: Γυρνούσα σαν επαίτης για να ζητήσω στήριξη για την

Παπανδρέου: Ο Σαμαράς που πετροβολούσε δύο χρόνια την

Παπανδρέου: “Χρεοκοπημένη χώρα μου παρέδωσε ο Κ.Καραμανλής

"Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών": πέρα από το …καλαμπούρι

Παπανδρέου: Ο Σαμαράς για 2 χρόνια πετροβολούσε την

Παπανδρέου: «Χωρίς το Μνημόνιο, η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει»

Παπανδρέου: Λύτρωση πολλών πολιτών η ίδρυση του Κινήματος

Παπανδρέου: Το μνημόνιο ήταν φάρμακο για την ελληνική οικονομία

Παπανδρέου: Η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει χωρίς το Μνημόνιο

Ανοιχτός σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ο Γ.Παπανδρέου

Παπανδρέου: Το Κίνημα έχει ιδεολογική διαφορά με το ΠΑΣΟΚ

Γ. Παπανδρέου: Ιδεολογική η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου

Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε τη χώρα σε

Γ. Παπανδρέου: «Εγώ δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια»

«Το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της δεξιάς»

Να κερδίσει τη βόρεια Ελλάδα στοχεύει ο Παπανδρέου

 

Παπανδρέου: Σήκωσα το βάρος που αναλογούσε στην κυβέρνηση

Εκλογές 2015: Τι απάντησε ο Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Γιώργος Αγγελόπουλος: Γιατί δήλωσα «παρών» στις εκλογές

Παπανδρέου: Το «Ελληνικό σχέδιο» εξόδου από την κρίση

Σήφης Μηλιός: Η υποψηφιότητά μου με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. του Γιώργου

Παραλογισμός Παπανδρέου: Ο Καραμανλής έβαλε τη χώρα στο

Γ. Παπανδρέου: Οραματική και ρεαλιστική η πρόταση του Κινήματος

Γ. Παπανδρέου: Το «Ελληνικό Σχέδιο» του ΚΙΔΗΣΟ

Παπανδρέου: Το Κίνημα θα επιβάλλει συνεργασίες