Ο λόγος περί εξεταστικής για το Μνημόνιο…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία με ένα σκοπό, να ξαναφέρει δικαιοσύνη. Η δήλωσή του αυτή, ερμηνεύεται ως νέο αίτημα για εξεταστική για το μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας συγκεκριμένα είπε:

«Ο λαός πια δεν φοβάται… Άλλοι, είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να φοβούνται και καλώς φοβούνται. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει για να καθήσει στις θέσεις και τις καρέκλες της εξουσίας προς μία απλή εναλλαγή, όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε θα έρθει με έναν και μόνο στόχο. Να ξαναφέρει τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια στον λαό μας… Να ξαναφέρει τη δημοκρατία. Και δικαιοσύνη πάνω από όλα σημαίνει, ότι όλα συνέβησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον τόπο, από την αρχή θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ευθύνες.

Στη συνάντηση με κτηνοτρόφους που είχε στα Τρίκαλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την οποία εξήγγειλε φορολογικές ελαφρύνσεις, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και απαγόρευση κατάσχεσης ενισχύσεων για χρέη προς το δημόσιο.

«Η χώρα μας έγινε ένα πειραματόζωο διάλυσης της παραγωγικής βάσης και μετατροπής της Ελλάδας σε μία αποικία χρέους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «για να μπορέσουμε να ξανακάνουμε τον πρωτογενή τομέα από μηχανή ανάπτυξης στην πατρίδα μας, πρέπει να ανασυγκροτήσουμε το συνεταιριστικό κίνημα και να βάλουμε κανόνες στην αγορά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε φορολογικές ελαφρύνσεις και κίνητρα για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ «που σημαίνει ότι ο παραγωγός και ο κτηνοτρόφος μέχρι 12.000 ευρώ εισόδημα, δεν θα φορολογείται με το 13% και το 26% στον ελεύθερο επαγγελματία, που ισχύει σήμερα».

Ακόμα, θα δημιουργηθεί μια τράπεζα ειδικού σκοπού για να ελαφρυνθούν οι αγρότες από τα δυσβάσταχτα βάρη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι επιδοτήσεις δεν θα χαθούν «αλλά θα διεκδικήσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξουν ειδικές αποφάσεις για την ενίσχυση συγκεκριμένων κλάδων της παραγωγής» ενώ υπάρχει δέσμευση «για την απλοποίηση και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών, με ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών, ώστε να μην υφίστανται οι κτηνοτρόφοι επιβαρύνσεις. Και λέμε ότι θα απαγορεύσουμε την κατάσχεση των ενισχύσεων για χρέη προς το δημόσιο».

πηγή

Ο Τσίπρας ζητάει συναίνεση για σωτηρία και αναγέννηση της χώρας