«Ενα κούρεμα του χρέους θα ήταν το χειρότερο μήνυμα» αυτή τη στιγμή υποστήριξε ο κ. Σαπέν, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως η Ελλάδα θα βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο εάν άφηνε την Ευρωζώνη.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, είπε πως υπάρχει πιθανότητα να επέλθει συμφωνία με την Ελλάδα σήμερα στο Eurogroup, ενώ υποστήριξε πως η Ευρώπη προστάτευσε τον εαυτό της με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στην Ευρώπη», και υπογράμμισε ακόμη ότι «η Γερμανία έχει δίκιο» κι ότι «η Αθήνα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για τα οικονομικά της»

Η σταθερή θέση της Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το ελληνικό χρέος είναι σωστή, όμως θα πρέπει να αναγνωριστεί και η αλλαγή της κυβέρνησης της Ελλάδας, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Οι Γερμανοί έχουν δίκιο από μια άποψη. Η Ελλάδα, όχι η σημερινή κυβέρνηση, η χώρα, υπέγραψε μια σειρά συμφωνιών. Θα πρέπει να σεβαστούν τις συμφωνίες αυτές ανεξάρτητα από την αλλαγή της κυβέρνησης. Όμως οι Έλληνες λένε, και έχουν δίκιο, τους στηρίζω, «μόλις αλλάξαμε κυβέρνηση, άρα δεν θα τα κάνουμε όλα όπως πριν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαπέν μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε έναν τρόπο να λειτουργούμε μαζί», συμπλήρωσε.

Πηγή: Ημερησία