Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή Γ. Επιτήδειου για την κατάσταση στην Αίγυπτο

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Επιτήδειος τόνισε το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη χώρα οι τζιχατιστές δρουν ανεξέλεγκτα και θα πρέπει η ΕΕ να βοηθήσει περισσότερο την Αίγυπτο σε θέματα τρομοκρατίας. Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης.

Η απειλή που προέρχεται από τις τρομοκρατικές δραστηριότητες των τζιχαντιστών είναι πολύπλοκη και πολυδιάστατη. Οι ομάδες που πραγματοποιούν τις επιθέσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις δεν αποτελούνται μόνον από κατοίκους των πόλεων αυτών. Έχουν διασυνδέσεις και συνεργάζονται με ομοϊδεάτες τους οι οποίοι κατοικούν σε μουσουλμανικές χώρες της νότιας κυρίως γειτονίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και στις χώρες αυτές.

Εάν επιθυμούμε να περιορίσουμε ή ακόμη και να εξαλείψουμε το φαινόμενο αυτό και να αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς στην Ευρώπη, θα πρέπει να βοηθήσουμε τις γειτονικές μας χώρες να απαλλαγούν από τους τζιχαντιστές στην χώρα τους ώστε να μην εισέρχονται αυτοί στην Ευρώπη. Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να τους υποδείξουμε τον τρόπο να βρουν την χρυσή τομή ανάμεσα στην ασφάλεια και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μία από τις χώρες στην οποία η τζιχαντική τρομοκρατία είναι ιδιαίτερα ισχυρή και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της είναι η Αίγυπτος. Εκεί οι τζιχαντιστές δολοφονούν αθώους πολίτες, πραγματοποιούν απαγωγές, στοχοποιούν χριστιανούς ιερωμένους, κυρίως τους ελληνορθόδοξους μοναχούς των μονών του όρους Σινά και γενικά αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την κοινωνία και το κράτος ,που με την σειρά του προσπαθεί να τον εξουδετερώσει είτε νομοθετικά είτε με  στρατιωτικά μέσα. Μεταξύ των άλλων στο νέο σύνταγμα της χώρας η τρομοκρατία και η διακίνηση ανθρώπων χαρακτηρίζονται ως εγκλήματα και αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα και επιμονή από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η συνεργασία συνεπώς της ΕΕ με την Αίγυπτο στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού θα έχει θετικά αποτελέσματα όχι μόνο για την χώρα αυτή αλλά και για τις χώρες της Ευρώπης.