Την εκτίμηση πως θα βρεθεί μια εποικοδομητική λύση για την Ελλάδα, σήμερα το απόγευμα, στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, διατύπωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του το μεσημέρι, μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, στην τηλεδιάσκεψη θα εκτιμηθεί αν μπορεί να υπάρξει η παράταση του προγράμματος, ωστόσο είναι σαφές ότι η διεξοδική συζήτηση ως προς το ποια μέρη του προγράμματος μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα, θα απασχολήσει την Ευρωζώνη τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός τού συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Ράινχολντ Μιτερλένερ, θεωρούν ότι σήμερα θα δοθεί “πράσινο φως” για την παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα και, όπως επισήμανε ο καγκελάριος Β. Φάιμαν, εάν βρεθεί σήμερα λύση αυτό σημαίνει πως «υπερίσχυσε η βούληση για αμοιβαία προσέγγιση».

Από την πλευρά του, ο αντικαγκελάριος Ρ. Μιτερλένερ θεωρεί ότι σήμερα θα υπάρξει μια προσωρινή λύση και πως διαγράφεται μια “εκτόνωση”, ενώ εκτιμά πως στη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης περιέχονται πολλές θετικές προθέσεις, ωστόσο θα πρέπει να αποδειχθεί ότι οι προτάσεις θα λειτουργήσουν.

Πηγή: Ημερησία