Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των συλληφθέντων, είχε γράψει στο διαδίκτυο ότι θέλει να δολοφονήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Επιδρομή σε γειτονιά του Μπρούκλιν πραγματοποίησε το FBI, συλλαμβάνοντας τρεις άνδρες που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και να γίνουν τζιχαντιστές.

«Οι άνδρες, ηλικίας 19, 24 και 30 χρόνων, σχεδίαζαν να επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη σε περίπτωση που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στους ISIS και να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση και πιθανόν να σκοτώσουν πράκτορες του FBI» δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του FBI Ντιέγκο Ροντρίγκεζ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα σχέδια των τριών ανδρών ήταν ακόμα μόνο σε επίπεδο προγραμματισμού, σε καμία περίπτωση σε φάση υλοποίησης. Ωστόσο, όπως διευκρίνισαν, θεώρησαν επιβεβλημένη τη σύλληψή τους, αφού η φιλοδοξία τους να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών ήταν «πραγματική» και η πρόθεσή τους να φύγουν ήταν άμεση. Οι ύποπτοι που κατάγονται από το Ουζμπεκιστάν και Καζακστάν, ήταν αποφασισμένοι να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Αμερική αν δεν κατάφερναν να ταξιδέψουν σε Συρία και Ιράκ.  

Οι αρχές δήλωσαν πως οι διαδικτυακές συνομιλίες μεταξύ των συλληφθέντων σήμαναν συναγερμό στο FBI. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 24χρονος είχε γράψει στο διαδίκτυο ότι θέλει να δολοφονήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
«Γιατί να πάμε στη Συρία. Μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες και εδώ. Να σκοτώσουμε τον Ομπάμα και να αυτοκτονήσουμε. Αυτό θα προκαλέσει φόβο στους άπιστους».

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για συνωμοσία με στόχο τη στήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πηγή: Reuters, iefimerida.gr