Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας άφησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη, χωρίς, όμως, να αποσαφηνίσει αν θα θέσει θέμα ηγεσίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

«Ό,τι έχω να πω, θα το πω στην ΚΟ», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη. Επισήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται μια «υγιή και ισχυρή» κεντροδεξιά, θέση που δεν έχει αυτή τη στιγμή η ΝΔ.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως αυτήν τη στιγμή δεν έχει «κανέναν προσωπικό στόχο», επιδιώκοντας μονάχα να «ξανασυνέλθει η παράταξη» και να βρει τον σωστό πολιτικό προσανατολισμό.

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως η παράταξη έχει πρόβλημα ιδεολογίας, στρατηγικής, πολιτικής και λειτουργίας, που θα πρέπει να λυθεί με «καθαρή εσωκομματική κουβέντα» και χωρίς να υπάρχουν «προσωπικές στρατηγικές».

Στρέφοντας το βλέμμα της στην κυβέρνηση, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να μην κατατεθεί η συμφωνία του Eurogroup για κύρωση στη Βουλή, προσθέτοντας πως έχει πλέον έρθει η «ώρα της πραγματικότητας».

Προσέθεσε πως και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει την ώρα της αλήθειας και να σταματήσει την αντιμνημονιακή πολιτική.

Πηγή: skai.gr