Ο ομογενής σύμβουλος επιχειρήσεων και networker Δημήτρης Κοράνης, μέλος του διεθνούς δικτύου BNI από το 2006, είναι ο νικητής επιχειρηματικών επαφών του 2014. Η βράβευση έγινε για την δημουργία επιτυχημένων επαγγελματικών επαφών και συνεργειών σε 145 περιπτώσεις μέσα στο 2014, γεγονός που προϋποθέτει πείρα και γνώσεις στον συμβουλευτικό τομέα.

Το ΒΝΙ (Business Network International) θεωρείται το μεγαλύτερο δίκτυο επιχειρηματικών συστάσεων χωρίς προμήθειες. Έχει παγκοσμίως 165.000 μέλη σε πάνω από 50 χώρες και ειδικά στον γερμανόφωνο χώρο (Γερμανία-Αυστρία-Ελβετία) γύρω στα 9.000 μέλη. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν 365 επιχειρηματικές ομάδες που πραγματοποιούν έναν ετήσιο τζίρο της τάξεως των 380 εκατομμυρίων Ευρώ. Τα μέλη του ΒΝΙ του γερμανόφωνου χώρου έχουν πραγματοποιήσει από το 2003 1.349.811 επαφές. Οι επαφές αυτές απέφεραν στα μέλη στο 2008 π.χ. επι πλέον τζίρο ύψους 1,4 δις Ευρώ. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο όλο και περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες αναζητούν να ενταχθούν στις τοπικές ομάδες του διεθνούς αυτού δικτύου.

Μέλος μίας επιχειρηματικής ομάδας μπορεί να γίνει κάποιος μόνο για έναν χρόνο. Η ιδιότητά του αυτή δεν ανανεώνεται αυτομάτως. Τα μέλη της ομάδας αποφασίζουν για το αν θα συνεχίσει να είναι μέλος.

Ο Δημήτρης Κοράνης χάρις στα προσόντα του κατάφερε να ανανεώσει την ιδιότητα του μέλους για όγδοη συνεχή χρονιά.  Ο εταιρεία του Δημήτρη Κοράνη έχει εξειδικευθεί στην αγορά προϊόντων και την διαχείριση εφοδιαστικών αλυσίδων (supply chain management). Συγχρόνως διατηρεί αγοραστική κοινότητα για  ΜΜΕ με την επωνυμία agoras (www.agoras.de). Ο Δημήτρης Κοράνης είναι ο εκπρόσωπος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW στην Νυρεμβέργη.

—————————————————————————————————————-

DHW – Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος

  • Ο μη κερδοσκοπικός αυτοδύναμος οργανισμός DHW ιδρύθηκε το 1993 με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας.
  • Ο DHW είναι σήμερα η φωνή και η εκπροσώπηση του οργανωμένου ομογενειακού και γερμανοελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Γερμανία (πάνω από 30.000 επιχειρήσεις).
  • Ο DHW συνεργάζεται με επιμελητήρια, οργανισμούς και υπουργεία Ελλάδος και Γερμανίας. Σαν φορέας κοινωνικών προγραμμάτων όπως το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ή το ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ που συγχρηματοδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και την Ε.Ε. έχει πετύχει την ίδρυση πάνω από 200 νέων θέσεων εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής επαγγελματιών και επιχειρηματιών και έχει συνδράμει θετικά στην επαγγελματική εκπαίδευση εκατοντάδων Ελληνοπαίδων και την ομαλή τους ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας της Γερμανίας.
  • Ο DHW έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τον σύνδεσμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων Γερμανίας BVMW (50.000 μέλη), τον DEHOGA (παγγερμανικό φορέα στον κλάδο εστίασης και ξενοδοχείων), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κολωνίας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κολωνίας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος ΣΕΠΕ και σαν πρώτη οργάνωση εκτός Ελλάδος με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
  • Ο DHW είναι ο διοργανωτής των Ελληνο-Γερμανικών Επιχειρηματικών Φόρουμ και του Βραβείου Γερμανοελληνικής Επιχειρηματικότητας και του Βραβείου Δημοσιογραφίας.
  • Βασικοί σκοποί του DHW είναι: η δικτύωση των εν Γερμανία επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και μάνατζερ ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας και η σύνδεσή τους μέσω παρόμοιων οργανώσεων σε άλλες χώρες με το ομογενειακό επιχειρηματικό δυναμικό.