Στο ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα αναφέρονται δεκάδες δημοσιεύματα στα πιο έγκυρα δίκτυα και εφημερίδες του κόσμου.

 
“Θα λάβει η Ελλάδα τρίτο πακέτο βοήθειας; Οι ειδικοί συμφωνούν ότι κάποια στιγμή το καλοκαίρι θα είναι αναγκαίο και ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Ντε Γκίντος, είπε ότι το θέμα συζητήθηκε ήδη στην ευρωζώνη”, μετέδωσε στο δελτίο του το γερμανικό δίκτυο NTV.
 
Από την πλευρά της η Wall Street Journal έγραψε ότι “η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας καθώς λήγουν οι προθεσμίες για τη δόση στο ΔΝΤ” και εκτίμησε ότι είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να λάβει σύντομα βοήθεια απο την Ευρωζώνη.
 
Το οικονομικό δίκτυο CNBC έκανε λόγο για “αντιφατικά” μηνύματα προς τους επενδυτές και φιλοξένησε συνέντευξη του τρίτου πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη. Ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ παρομοίασε την Ελλάδα με ανυπάκουο σκυλάκι και υποστήριξε ότι η χώρα πρέπει να βγει από το ευρώ.
 
Μετά το νέο χαρτονόμισμα των 200 δραχμών που θα έχει πορτοκαλί χρώμα και τη φωτογραφία του Νομπελίστα Έλληνα, Οδυσσέα Ελύτη, ο αρθρογράφος της Telegraph, Άμπροους Πρίτσαρντ, “ξαναχτύπησε”. Σε δημοσίευμα με τίτλο “η Ελλάδα βάζει στο μάτι τους τελευταίους πόρους από την Κεντρική Τράπεζα για να αποτρέψει τη χρεοκοπία από το ΔΝΤ” έγραψε ότι “τις τελευταίες δεκαετίες καμία άλλη αναπτυγμένη χώρα δεν έφτασε στο σημείο να ‘φεσώσει’ το Ταμείο και να χρεοκοπήσει. Μια τέτοια κίνηση θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη και θα καθιστούσε την Ελλάδα ένα παρία σαν τη Ζιμπάμπουε”.
 
Ο οικονομικός αναλυτής των Financial Times, Βόλφγκανγκ Μινχάου, έγραψε στο Spiegel άρθρο με τίτλο: “Μέλλον χωρίς ευρώ: Αν ήμουν Έλληνας”, στο οποίο περιγράφει τι θα έκανε. “Κατ’ αρχήν θα πρέπει να σταθούν στα πόδια τους προτού αποφασίσουν πού θέλουν να πάνε. Και γι’αυτό χρειάζονται δύο πράγματα. Πρώτον, ένα κούρεμα, στην ανάγκη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών και δεύτερον ένα παράλληλο νόμισμα”.
 
Έντονα ειρωνικό τόνο χρησιμοποίησε τέλος η Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Η Γερμανία είναι όπως και στο παρελθόν ο αγαπημένος αποδιοπομπαίος τράγος της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Μπορεί κανείς να της φορέσει στολές της Βέρμαχτ και των SS, κάτι που καταλαβαίνει και ο πιο ανόητος Έλληνας. Κι άλλα κράτη μέλη της ΕΕ γίνονται αντικείμενο προσβολών όταν δεν υποστηρίζουν την Ελλάδα στον ηρωικό της αγώνα κατά ‘των υπαγορεύσεων’ του Βερολίνου”.
 
Εν τω μεταξύ, σε έρευνα μεταξύ θεσμικών επενδυτών, σχεδόν 4 στους 10 θεωρούν πιθανή την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, ενώ πριν από μερικούς μήνες, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνούσε το 22,5%.
 
Πηγή: MegaTV