Πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου

Πρόταση για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα κατέθεσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία προτίθεται να συμμετάσχει και προσωπικά σε αυτή.

Η πρόταση της προέδρου της Βουλής θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια του Σώματος, σε ειδική ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής. Η Επιτροπή θα αναλάβει και επαφές με τα άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως και την διοργάνωση συνεδρίων, διαλέξεων κ.λπ.

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν η πρόεδρος της Βουλής, οι αντιπρόεδροι της Βουλής ή αναπληρωτές τους και αναλογικά όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες με τουλάχιστον έναν βουλευτή.

Αρμοδιότητα της Επιτροπής θα είναι «η συνέχιση και ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και τεκμηρίωσης, με οργανωμένο τρόπο, των αδιαμφισβήτητων ιστορικών στοιχείων που θα ενισχύσουν αποτελεσματικά την ελληνική επιχειρηματολογία για την διεκδίκηση των οφειλομένων και την συστράτευση και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων και διεθνών οργανισμών σε αυτή την προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένης της, προς το σκοπό αυτό, πραγματοποίησης επαφών με άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και με το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και με ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις, καθώς και την διοργάνωση συνεδρίων και διαλέξεων για το ζήτημα αυτό».

Η Κωνσταντοπούλου επαναφέρει τις Γερμανικές αποζημιώσεις