Κοινό έδαφος ανάμεσα στις δύο χώρες και ενίσχυση των προσπαθειών για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα αναζητήσει στις συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό η Άγκελα Μέρκελ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο, στις συναντήσεις που θα έχουν μέσα σε διάστημα πέντε ημερών σε Βρυξέλλες και Βερολίνο η κ. Μέρκελ θα πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι περιμένει από την Ελλάδα να ακολουθήσει τους κανόνες.

«Μετά από εβδομάδες έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, η Μέρκελ επιδιώκει τις συναντήσεις τώρα προκειμένου να επαναφέρει στις “ράγες” τις συνομιλίες» συμπλήρωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί τελεσίγραφου προς τον Ελληνα πρωθυπουργό ο Γερμανός αξιωματούχος έκανε λόγο για ανοησίες και προπάγανδα από εκείνους που θέλουν να υποδαυλίσουν την ένταση.

Η Μέρκελ βλέπει τη συνάντηση σαν μια ευκαιρία να τον γνωρίσει και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες της τύχης της Ελλάδας, τις οποίες αντιμετωπίζει ως ένα θέμα ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, υποστηρίζει ο ίδιος αξιωματούχος. Το περιθώριο ελιγμών για την Ελλάδα εξάλλου είναι περιορισμένο από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Πηγή: Καθημερινή