Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας, Ντάριους Βάλτσοβ  (φωτό) ανακρίθηκε χθες στην έδρα της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA) ως ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής και αποδοχή δωροδοκίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην αστυνομία του Βουκουρεστίου για 24ωρη κράτηση.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας, Ντάριους Βάλτσοβ ανακρίθηκε χθες στην έδρα της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA) ως ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής και αποδοχή δωροδοκίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην αστυνομία του Βουκουρεστίου για 24ωρη κράτηση.

Η κράτηση του πρώην υπουργού κατέστη δυνατή, αφού προηγουμένως η Γερουσία ενέκρινε τη σχετική πρόταση της εισαγγελίας με 97 ψήφους υπέρ, 48 κατά και 5 άκυρες.

Η ρουμανική εισαγγελία υποστηρίζει ότι όταν ήταν δήμαρχος της Σλάτινα, ο Ντάριους Βάλτσοβ δωροδοκήθηκε με χρήματα, ράβδους χρυσού και έναν πίνακα του Γάλλου ιμπρεσιονιστή Ογκίστ Ρενουάρ.

Ο Ντάριους Βάλτσοβ στις 15 Μαρτίου παραιτήθηκε επειδή η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα εναντίον του για κατάχρηση εξουσίας από το 2010 έως το 2013, την περίοδο που ήταν δήμαρχος και ότι δωροδοκήθηκε με το χρηματικό ποσό των 2 εκ. ευρώ για να ευνοήσει συγκεκριμένες εταιρείες στην ανάθεση δημόσιων έργων.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος συνέχισε τις παράνομες δραστηριότητες και όταν έγινε γερουσιαστής και υπουργός.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αρνείται ότι δωροδοκήθηκε.

Πηγή: Το Έθνος