Το προτεινόμενο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η Ελλάδα δεν είναι αρκετά λεπτομερές ώστε να ικανοποιεί τους διεθνείς πιστωτές της χώρας και ίσως χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να λάβει η Αθήνα μια «ανάσα» ρευστότητας. Αυτό αναφέρουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, τους οποίους επικαλείται το MarketWatch.

Οι αξιωματούχοι εκφράζουν την ελπίδα ότι οι συζητήσεις που έγιναν μέσα στο σαββατοκύριακο ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους «θεσμούς» έχουν διασφαλίσει ότι η λίστα είναι ευθυγραμμισμένη με τις απαιτήσεις των πιστωτών.

Σημειώνουν, ωστόσο, πως από τις ελληνικές προτάσεις λείπουν κρίσιμες λεπτομέρειες. «Οι προτάσεις ήταν αποσπασματικές, ασαφείς και οι Έλληνες συνάδελφοι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τεχνικά τι σήμαιναν ορισμένες από αυτές», ανέφερε αξιωματούχος που συμμετέχει στις συζητήσεις. «Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουν κάτι πιο επαρκές», πρόσθεσε.

Οι τεχνικές συζητήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το MarketWatch. Σημείωσαν επίσης ότι ανώτεροι οικονομικοί αξιωματούχοι της Ευρωζώνης θα έχουν τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση.

Πηγή: Ναυτεμπορική