«Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί τώρα να βάλει στο μικροσκόπιο μιας κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής τη διαχείριση της χρηματοοικονομικής κρίσης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», σημειώνει η εφημερίδα.

 Η δρομολογούμενη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στα μνημόνια, αλλά και η προσέγγιση που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση με τη Μόσχα κυριαρχούν στα σημερινά δημοσιεύματα.
 
Στην επιδιωκόμενη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον έλεγχο των μνημονίων που υπέγραψε η Ελλάδα με τους διεθνείς δανειστές της αναφέρεται το σημερινό φύλλο της Süddeutsche Zeitung. 
 
Όπως σημειώνει, «η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί τώρα να βάλει στο μικροσκόπιο μιας κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής τη διαχείριση της χρηματοοικονομικής κρίσης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις». Όπως εκτιμά η εφημερίδα του Μονάχου, «με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση Τσίπρα θέτει στον εαυτό της ένα νέο εμπόδιο για ένα πιθανό τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο θεωρείται απαραίτητο από ειδικούς στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες από τα μέσα της χρονιάς, αν πρόκειται η χώρα να μείνει εντός ευρώ. Καταρχήν όμως η Αθήνα και οι Βρυξέλλες διαπραγματεύονται για μία λίστα μεταρρυθμίσεων».
 
Η αρθρογράφος υπενθυμίζει τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης πριν από τα μέσα Απριλίου, όπως σημειώνει, και αναφέρεται στην «άνοιξη» που επιδιώκει ο έλληνας πρωθυπουργός στις ελληνορωσικές σχέσεις ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα στις 8 Απριλίου. Όπως εκτιμά τέλος, «είναι ανοικτό το αν ο Τσίπρας θα ζητήσει και δάνειο στη Μόσχα. Εξίσου αβέβαιο είναι αν η οικονομικά εξασθενημένη Ρωσία θα παρείχε τέτοια βοήθεια στην Αθήνα».
 
Πηγή: DW