Ως πεδίο επίδειξης για το νέο καμάρι της πολεμικής της βιομηχανίας θα χρησιμοποιήσει η Μόσχα την πολυδιαφημισμένη παρέλαση στην Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου.

Οπως έγινε γνωστό η Ρωσία, με ευκαιρία τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια από τη συντριβή της χιτλερικής Γερμανίας, θα παρουσιάσει στο κοινό τα νέα άρματα μάχης τα οποία από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας θεωρούνται σύγχρονα θαύματα της τεχνολογίας, ανώτερα των νατοϊκών. 

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας περιέλαβε στις πρόβες για την παρέλαση το περιβόητο Armata T-14, που διαθέτει μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο πυργίσκο, εξοπλισμένο με πυροβόλο 125 χιλιοστών.

Οπως ανέφερε το Euronews, ειδικοί θεωρούν ότι πρόκειται για ένα τεχνολογικό θαύμα, ανώτερο των δυτικών ανταγωνιστών, Μ1 Abrams, Leopard 2, Challenger 2, Leclerc.

Ενα από τα τεράστια πλεονεκτήματά του είναι η προσαρμοστικότητά του στις συνθήκες μάχης, αφού εκτός των άλλων έχει την δυνατότητα να αλλάζει πολυβόλα χρησιμοποιώντας ακόμη και εκείνο των 30 χιλιοστών για ιπτάμενους στόχους.

Παράλληλα φέρεται να έχει και ισχυρό σύστημα προστασίας από τα εχθρικά όπλα, ικανό να το θωρακίσει από επιθέσεις με αντιαρματικούς πυραύλους και ρουκέτες.

Οι πρόβες για την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Μόσχας έχουν ήδη εξάψει το ενδιαφέρον και τονώσει το εθνικό φρόνημα των ρώσων πολιτών, που παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες, σταθερά σπεύδουν να αντλήσουν αυτοπεποίθηση από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και το ένδοξο παρελθόν του Κόκκινου Στρατού. 

Πηγή: Το Έθνος