Εν όψει του δημοψηφίσματος του 2017, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ αναμένεται να αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν

Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ αναμένεται να αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, την ώρα που η κυβέρνηση του Λονδίνου αξιώνει από την ΕΕ κάποιες υποχωρήσεις, προτού προχωρήσει το 2017 σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ενωση. 
 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Sunday Times”, στο πλευρό του Όσμπορν θα βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ. Την ίδια ώρα, αποκαλύπτονται τα νέα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στη νέα κυβέρνηση της Βρετανίας μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προέβη ο πρωθυπουργός, λίγα 24ωρα μετά τον αναπάντεχο θρίαμβο του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές.  

Ο ευτραφής και ιδιαίτερα δημοφιλής δήμαρχος του Λονδίνου, που κατέκτησε κοινοβουλευτική έδρα στις εκλογές της περασμένης Πέμπτης, Μπόρις Τζόνσον, μπαίνει στο υπουργικό συμβούλιο. 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, ο Τζόνσον, που θεωρείται ένα από τα φαβορί για να διαδεχτεί τον Κάμερον στην ηγεσία των Συντηρητικών το 2020, είναι, πλέον μέλος της κυβέρνησης του Λονδίνου. Τα φλας άναψαν, όταν τον είδαν σήμερα να καταφθάνει στην Ντάουνινγκ Στριτ κρατώντας ένα σακίδιο.

Ο Κάμερον διόρισε επίσης υπουργό Δικαιοσύνης τον Μάικλ Γκρόουβ. Πέρυσι, ο Γκρόουβ είχε αναλάβει την ευθύνη να επιβλέπει τους βουλευτές των Συντηρητικών εάν ακολουθούν τη γραμμή του κόμματος, κάτι που ο ίδιος το είχε θεωρήσει ως υποβιβασμό σε σχέση με το προηγούμενο χαρτοφυλάκιό του (υπουργείο Παιδείας). 

Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Κρις Γκρέιλινγκ, αναλαμβάνει την προεδρία της Βουλής των Κοινοτήτων. Στη θέση της παραμένει η Νίκι Μόργκαν που είχε διαδεχθεί τον Γκρόουβ στο υπουργείο Παιδείας. Η υπουργός Εσωτερικών, Τερέσα Μέι, παραμένει στη θέση της. Η Άμπερ Ρουντ αναλαμβάνει το υπουργείο ενέργειας και η Πρίτι Πάτερλ το υπουργείο Εργασίας.  

Πηγή: Πρώτο Θέμα