Ο Αρχιεπίσκοπος στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας

Από το Πρώτο Θέμα

Ιερώνυμος: Τα λόγια έφεραν τον τόπο εδώ που είναι – Χρειαζόμαστε λόγο

Ερωτηθείς για την πρόταση Φίλη για διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους απάντησε «να μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα, αυτό θέλει πολύ συζήτηση» – Με ευλάβεια χιλιάδες προσκυνητές συρρέουν καθημερινά στο Ναό για να προσκυνήσουν

Το Ναό της Αγίας Βαρβάρας επισκέφτηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
 

Σε δηλώσεις του αρνήθηκε να απαντήσει σε όσα λέγονται για την περιφορά των λειψάνων.

«Για αυτά θα μιλήσει η Ιστορία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι των λόγων και τα λόγια μας έχουν κουράσει, και τα λόγια έφεραν αυτόν τον τόπο εδώ που είναι, χρειαζόμαστε λόγο αυτή την περίοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η παρουσία των λειψάνων είναι μια ανακεφαλαίωση της πίστεως μας ότι τα ιερά λείψανα των αγίων είναι αυτά που δυναμώνουν και κάνουν τους αγίους τα πρότυπα που λείπουν», σημείωσε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς για την πρόταση Φίλη για διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους απάντησε «να μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα, αυτό θέλει πολύ συζήτηση».

Η Ελλάδα υποδέχτηκε το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους, υπό τους ήχους της μπάντας της φιλαρμονικής του Στρατού και του Ναυτικού, ενώ μετά την παραλαβή του από το μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο, το λείψανο μεταφέρθηκε στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας με αυτοκινητοπομπή.

Με την ίδια ευλάβεια χιλιάδες προσκυνητές συρρέουν καθημερινά στο Ναό για να προσκυνήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει το λείψανο στην Αγία Βαρβάρα, ο δήμος έχει προγραμματίσει συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 200.000 πολίτες έχουν προστρέξει να προσκυνήσουν από την Κυριακή μέχρι και σήμερα.