Δημοσίευμα ανέφερε το όνομα σε λίστα διασήμων που διέθεταν «κρυφό» τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία

Στα Γαλλικά δικαστήρια εναντίον της εφημερίδας Le Monde και δύο δημοσιογράφων της, προσέφυγε ο Αμερικανός ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς, αφού το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση με κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.
Συγκεκριμένα, η Γαλλική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει τον Φεβρουάριο έρευνα που αφορούσε το σύστημα φοροδιαφυγής που εφάρμοζε η βρετανική τράπεζα HSBC και η ελβετική θυγατρική της HSBC Private Bank Suisse.

Το δημοσίευμα ανέφερε τα ονόματα πολλών διασήμων που διέθεταν «κρυφό» τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία στο διάστημα από το 2005 μέχρι το 2007, ανάμεσα τους λανθασμένα σύμφωνα με τον νομικό του σύμβουλο Ερβέ Τεμίμ και αυτό του 61χρονου Τζον Μάλκοβιτς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο ηθοποιός στο παρελθόν όντως διέθετε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, συγκεκριμένα κατά το διάστημα 1994-99, σε μια τράπεζα που αργότερα εξαγοράστηκε από την HSBC PB. Επρόκειτο όμως για έναν λογαριασμό που είχε δηλωθεί, από το άνοιγμά του, στις Αμερικανικές φορολογικές αρχές.

Ο ηθοποιός δήλωσε σοκαρισμένος που το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση αυτή «δεδομένου ότι η εφημερίδα γνώριζε», όπως λέει, ότι ο λογαριασμός του δεν είχε καμία σχέση με τις δραστηριότητες της HSBC.

Πηγή: Πρώτο Θέμα