Παραδεχόμενος πως οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ είναι ήδη «παρούσες σε πολλά μέρη» της συριακής επικράτειας, πολεμώντας προς υποστήριξη του συριακού καθεστώτος, ο αρχηχός της Χασάν Νασράλα δήλωσε πως οι δυνάμεις της είναι έτοιμες να πολεμήσουν σε όποιο σημείο της Συρίας χρειαστεί. 

Ο αρχηγός της σιιτικής Χεζμπολάχ ανέφερε πως οι σουνιτικές εξτρεμιστικές ομάδας όπως η τζιχαντιστική ISIS ή οι παραφυάδες της Αλ Κάιντα αποτελούν «υπαρξιακό κίνδυνο» για την ίδια.

«Η μάχη μας στη Συρία πέρασε από πολλές φάσεις. Σήμερα πολεμάμε στο πλευρό των σύρων αδελφών μας, του στρατού και του λαού και της λαϊκής αντίστασης στη Δαμασκό, το Χαλέπι, το Ντέιρ αλ Ζόρ, το Κουσέιρ, το Χασάκε και το Ιντλίμπ», πρόσθεσε μιλώντας στη Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου σε συγκέντρωση για την 15η επέτειο της ισραηλινής αποχώρησης από τον Λίβανο.

Κάλεσε «όλους στον Λίβανο και στην περιοχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά στον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει το σχέδιο (των εξτρεμιστικών σουνιτικών οργανώσεων), να αφήσουν τους δισταγμούς και την ουδετερότητα».

Σύμφωνα με τον Χάσαν Νασράλα, «ο κίνδυνος είναι για όλους» και «κανένας δεν μπορεί να εφαρμόζει την πολιτική της στρουθοκαμήλου».

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press