Συνομιλίες με ρώσους αξιωματούχους είχε στη Μόσχα η Μαρίν Λεπέν, η οποία πραγματοποιεί μια μάλλον διακριτική και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επίσκεψη στη Ρωσία. Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας έχει κατ΄επανάληψη ασκήσει κριτική στην ΕΕ για τη στάση που τηρεί έναντι του Πούτιν, λόγω Ουκρανίας.
Η Λεπέν βγήκε από το κτίριο της Δούμας (Κάτω Βουλή) έπειτα από συνομιλίες που διήρκησαν περισσότερη από μία ώρα με τον πρόεδρο Σεργκέι Ναρίσκιν. Ο τελευταίος βρίσκεται στη λίστα των προσώπων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ λόγω της ουκρανικής κρίσης.

«Ο κ. Ναρίσκιν και εγώ συναντιόμαστε μια φορά κάθε χρόνο» δήλωσε η Λεπέν.

«Είναι σημαντικό η εκπρόσωπος του κορυφαίου κόμματος της Γαλλίας -δηλαδή εγώ- να μπορεί να συζητήσει την κατάσταση στην Ευρώπη, στον κόσμο. Συζητήσαμε την κατάσταση στην Ουκρανία, συζητήσαμε επίσης για την πολύ σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους» συνέχισε.

Ο Ναρίσκιν είπε στη Λεπέν ότι το κόμμα της βρίσκεται «μεταξύ των ηγετικών πολιτικών δυνάμεων στη Γαλλία» σύμφωνα με μία σύντομη ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Δούμας.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, το κόμμα της Λεπέν έχει εξασφαλίσει την χορήγηση δανείων ύψους 9 εκατ. ευρώ από μία ρωσική τράπεζα, αλλά η Λεπέν επισήμανε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε ούτε ήταν ο λόγος της επίσκεψής της στη Μόσχα.

Ρωσικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, που είχαν αρχικά προσκληθεί να καλύψουν τη συνάντηση της Λεπέν με τον πρόεδρο της Δούμας, ενημερώθηκαν σήμερα ότι η συνάντηση θα πραγματοποιείτο χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, μάλιστα η ζωντανή αναμετάδοσή της από ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα ματαιώθηκε.

 
Πηγή: Το Βήμα