Έχει επιτευχθεί ωστόσο σημαντική πρόοδος ανέφερε ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων

Για «σημαντική πρόοδο» στο θέμα της Ελλάδας έκανε λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, στον απόηχο της πενταμερούς συνάντησης στο Βερολίνο, τονίζοντας ωστόσο οτι μένει ακόμη «πολύς δρόμος» για την επίτευξη μίας «καλής συμφωνίας».

«Οι συνομιλίες αυτές αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς», υπάρχει «πραγματική πρόοδος στις συνομιλίες» για την εξεύρεση λύσης στην ελληνική κρίση, δήλωσε ο συγκεκριμένα ο κ. Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

«Υπάρχουν στέρεες βάσεις για την καταγραφή προόδου, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο αυτό», παρατήρησε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να καταβληθούν ακόμη προσπάθειες από τις δύο πλευρές για να το επιτύχουμε». 

Όπως διευκρίνισε, «έχουμε προχωρήσει ως προς συγκεκριμένα ζητήματα», κυρίως σε ό,τι αφορά τονΦΠΑ και την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, αλλά «ο χρόνος πιέζει»,

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ότι «δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί σήμερα», ενώ τέλος, επανέλαβε πως «επιθυμεί σφόδρα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο