Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με τις παράνομες “εκλογές” που διεξήχθησαν στα κατεχόμενα αλλά και για την συνάντηση με τον αττιλάρχη των κατεχομένων με εκπρόσωπο της Κομισιόν.

 
Ακολουθεί η ερώτηση:
 
Μετά τις “εκλογές” παρωδία που έλαβαν χώρα την 26/04 στην κατεχόμενη Κύπρο που είχαν σαν αποτέλεσμα την “εκλογή” του Mustafa Akıncı ως “Πρόεδρου” της λεγόμενης “ΤΔΒΚ” έγινε συνάντηση μεταξύ αυτού και του Walter Deffaa της Γενική Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Επιτροπής ο οποίος τον συνεχάρη για την “εκλογή” του και του παρέδωσε επιστολή του κ. Juncker όπου εξυμνούσε την «αφοσίωση» του για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στο νησί.
 
Η αποκαλούμενη “ΤΔΒΚ” είναι προϊόν της παράνομης εισβολής στην Κύπρο το 1974 και της συνεχιζόμενης κατοχής του 37% του νησιού από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με το ψήφισμα 353 (1974) του ΟΗΕ η τουρκική εισβολή παραβιάζει την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και το ψήφισμα 541 (1983) θεωρεί την λεγόμενη “ΤΔΒΚ” σαν άκυρο κράτος.
 
Γιατί ο Κ. Deffaa συνάντησε τον κ. Akmci, παρά το γεγονός ότι το “κράτος”, οι “εκλογές” άρα και τα αποτελέσματα τους είναι άκυρα;
 
Γιατί ο κ. Juncker προωθεί έναν “γενικό διακανονισμό” όσον αφορά το Κυπριακό και όχι την απελευθέρωση της Κύπρου;
 
Γιατί η Επιτροπή σκόπιμα και έμμεσα δίνει υπόσταση σε ένα μόρφωμα που ομοιάζει με την Δημοκρατία των Πειρατών του Νασσάου, προκαλώντας ευθέως και ανεπίτρεπτα την Κυπριακή Δημοκρατία;