την ώρα που στις Βρυξέλλες ο Νίκος Παππάς & ο Ε. Τσακαλώτος συναντήθηκαν με τον Γάλλο Επίτροπο επί των Οικονομικών, Μοσκοβισί

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Αυστριακό Καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ο Αυστριακός Καγκελάριος επανέλαβε στον Έλληνα Πρωθυπουργό την ανάγκη να υπάρχει μια μακροπρόθεσμη διευθέτηση της χρηματοδότης για την Ελλάδα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας  ευχαρίστησε τον αυστριακό καγκελάριο για τις πρόσφατες δηλώσεις του και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα. Η επίσκεψη του Αυστριακού Καγκελάριου προγραμματίζεται για τις 16 Ιουνίου.

Στις Βρυξέλλες, ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν  ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί. Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, στη συνάντηση συζητήθηκε η συνέχιση της διαδικασίας διαβούλευσης και ειδικότερα ο τρόπος σύγκλισης στο δημοσιονομικό κενό έως το τέλος του 2016.