Δεν συζητήθηκε η διαπραγμάτευση ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος της συνάντησης

Συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πραγματοποιήσε στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης

Είχαμε μια εποικοδομητική συνομιλία με τον Σόιμπλε, δήλωσε ο Γιανης Βαρουφάκης εξερχόμενος της συνάντησής του με τον γερμανό ομόλογό του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο ελληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι συνομιλίες έγιναν σε «φιλικό και παραγωγικό» κλίμα και ήταν εξαιρετικά χρήσιμες.

Ερωτηθείς αν έγιναν κάποιες υποχωρήσεις ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «δεν διαπραγματευθήκαμε!».

Να υπενθυμίσουμε ότι οεκπρόσωπος τύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση.

Ο κ. Βαρουφάκης επισκέπτεται τη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκφωνήσει ομιλία ενώ νωρίτερα (10:30) συναντάται  με τον γερμανό ομόλογό του.

Η συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πραγματοποιήθηκε δύο 24ωρα πριν από την τριμερή σύσκεψη που συμφώνησαν να έχουν την Τετάρτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

μετά τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε  ο έλληνας υπουργός θα έχει τις εξής συναντήσεις:

-Στις 13:00  ώρα  Ελλάδος με αντιπροσωπεία βουλευτών των Πρασίνων.
-Στις 14:30 ώρα Ελλάδος  με τον  Γκρέγκορ Γκίζι και αντιπροσωπεία βουλευτών του κόμματος Die Linke.
-Στις 17:00 ώρα Ελλάδος με αντιπροσωπεία βουλευτών του  SPD.
-Στις έξι το απόγευμα θα συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδήλωση στο γαλλικό Καθεδρικό που διοργανώνουν τα ιδρύματα   Humboldt- Viadrina  Governance και Hans Buckler.

Βαρουφάκης από Βερολίνο: Είχαμε μια εποικοδομητική συνομιλία με