Για «χάσιμο χρόνου» έκανε λόγο ο ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναφερόμενος σε μια εκ νέου συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

«Θα ήταν καλύτερο να συναντηθώ με τους Λατινοαμερικανούς» συμπλήρωσε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ από το βήμα της συνεδρίασης του Κολλεγίου των Επιτρόπων την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας τα αρνητικά συναισθήματα που τρέφει πλέον για τον έλληνα Πρωθυπουργό, μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα και κυρίως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ο κ. Γιούνκερ είπε στους επιτρόπους ότι δεν θα παρευρεθεί σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσιπρα «αν εμφανιστεί με την ίδια συμπεριφορά που είχε την προηγούμενη εβδομάδα».

Ταυτόχρονα, την αλλαγή διάθεσής του περιέγραψε και ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες Peter Spiegel. «Δεν θέλουν συμφωνία μαζί μας, θέλουν απλώς ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος στον Peter Spiegel. «Δεν νομίζω ότι θα μετακινηθούν. Νομίζω ότι περιμένουν από εμάς να υποχωρήσουμε, και δεν θα το κάνουμε» προσθέτει o ίδιος και συνεχίζει: «Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε στο 2012, όταν οι Ευρωπαίοι απλώς ήθελαν να ρίξουν λεφτά στο πρόγραμμα».

«Απέτυχαν να δουν πως ο καλύτερος φίλων μεσαίων και μικρών χωρών – μελών είναι η Κομισιόν», ανέφερε άλλος αξιωματούχος.

«Κεραυνοί» Γιούνκερ: Καλύτερα να συναντήσω τους