να καταθέσει ισχυρές προτάσεις. Το πρακτορείο επικαλείται δύο ευρωπαϊκές πηγές. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλες οι πλευρές των δανειστών ετοιμάζονται ακόμα και για το ενδεχόμενο Grexit.

Οι εταίροι κάλεσαν την Ελλάδα να σταματήσει να αντιτίθεται στις απαιτήσεις των δανειστών και να υπογράψει μία συμφωνία που θα αποτρέψει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι διπλωματικές αβρότητες εξαφανίστηκαν χθες στις Βρυξέλλες καθώς ο Πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλτ Τουσκ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ενώ το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αποχώρησε απ’ την διαπραγμάτευση.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του πρώτου Θέματος, επικαλούμενο πηγή της ΕΕ ανέφερε στην εφημερίδα ότι «Θα περιμένουμε μέχρι το απόγευμα. Η ίδια η κυβέρνηση εξάλλου δεσμεύτηκε να πράξει κάτι τέτοιο δια του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Κομισιόν κατά τη χθεσινή διμερή τους συνάντηση». Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση από κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο.

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει τα εξής: 

Πηγή της ΕΕ στο protothema.gr: «Θα περιμένουμε μέχρι το απόγευμα»

Αξιόπιστη ελληνική πρόταση, με ισοδύναμα οπου αυτά κρίνονται αναγκαία ως προς τις περικοπές του ΕΚΑΣ και του ΦΠΑ στο ρεύμα απαιτεί η Κομισιόν από την κυβέρνηση μεχρι σήμερα το απόγευμα. Όπως τονίζει ανώτερη πηγή της ΕΕ στο protothema.gr «περιμένουμε τις ελληνικές αντιπροτάσεις μέχρι σήμερα το απόγευμα στις 18:00». «Η ίδια η κυβέρνηση εξάλλου δεσμεύτηκε να πράξει κάτι τέτοιο δια του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Κομισιόν κατά τη χθεσινή διμερή τους συνάντηση», όπως αναφέρεται.

Παράλληλα υπογραμμίζεται πως η υπομονή και ανοχή των θεσμών είναι σε οριακό σημείο και πως “θα πρέπει όλα να κινηθούν βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που η Ελλάδα έχε αποδεχθεί”. “Περιμενουμε, όμως δεν θα περιμενουμε για πάντα” αναφέρει αρμόδια πηγή της ΕΕ υπογραμμίζοντας πως “η φυγή του ΔΝΤ επικυρώνει απλά το αδιέξοδο το οποίο υπάρχει”.

Δεν έρχεται Αθήνα το Brussels Group

Σημειώνεται τέλος ότι προϊόν επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε κυβερνητική πηγή το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι καταφθάνουν απόψε τα μέλη της “ομάδας Βρυξελλών” (Brussels Group), με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.