Για να συναντηθούν με τους Θεσμούς- Έτοιμοι να καταθέσεουν αντιπροτάσεις-Συνομιλία Τσίπρα-Γιούνκερ

“Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ” δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι. Σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο, οι εκπρόσωποι του Έλληνα Πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.

Η Ελληνική πλευρά εκτιμά ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%, επισημαίνοντας ότι “αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης”. Σημειώνουν δε ότι “Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες”. 

Στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης