Το εξώφυλλο του περιοδικού θυμάται την ταινία με τη Νία Βαρντάλος και τοποθετεί τους ηγέτες Ελλάδας και Γερμανίας στο χείλος του γκρεμού

Την ταινία «Γάμος αλά… Ελληνικά» (My Big Fat Greek Wedding) του 2002 θυμάται ο Economist για να περιγράψει στο εξώφυλλό του την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα.
 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο «δεν είναι ποτέ ευχάριστο να βλέπεις μια σχέση να διαλύεται. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιτίθεται στους πιστωτές τους κατηγορώντας τους ότι προσπαθούν να ταπεινώσουν τη χώρα του. Κατηγόρησε το ΔΝΤ “για εγκληματικές ευθύνες”. Από την άλλη επιφανείς πολιτικοί της ευρωζώνης λένε ανοιχτά ότι, χωρίς συμφωνία προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση δόσεων τις επόμενες ημέρες, πλησιάζει η χρεοκοπία και το Grexit».

Σύμφωνα με το περιοδικό, το άρθρο του οποίου γράφτηκε πριν το Eurogroup του Λουξεμβούργου, όλα μπορεί να καταλήξουν σε μια κατά πρόσωπο κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ. «Αν επρόκειτο για γάμο, οι δικηγόροι θα είχαν κυκλώσει τη σχέση. Το διαζύγιο θα ήταν η χειρότερη λύση για όλους. Το πρόβλημα είναι ότι εκτός και αν η Ελλάδα και η Ευρωζώνη δεν αλλάξουν τους όρους της σχέσης τους, τότε δεν θα είναι και πολύ η καλύτερη η κατάσταση αν συνεχίσουν μαζί» αναφέρεται στο άρθρο.

Στο εξώφυλλο με τίτλο «Διαζύγιο αλά… Ελληνικά» (My big fat greek divorce) «πρωταγωνιστούν» ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ που βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.

Πηγή: Πρώτο Θέμα