Συνεδριάζει σήμερα εκ νέου το ΔΣ της ΕΚΤ με θέμα την παροχή έκτακτης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA.

Ο Μάριο Ντράγκι, έχει ξεκαθαρίσει ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα θα εξασφαλίζεται όσο υπάρχει ελπίδα για συμφωνία με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με πηγές από τη Φραγκφούρτη και τις Βρυξέλλες, το ΔΣ της ΕΚΤ θα συζητήσει το θέμα της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, καθώς οι προεντολές για αναλήψεις καταθέσεων για τη Δευτέρα έχουν ανέλθει ήδη σε 1 δισ. ευρώ, μετά από αναλήψεις τεσσάρων και πλέον δισ. ευρώ την εβδομάδα που πέρασε.

Την ίδια στιγμή η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο BBC αναφέρθηκε στο θέμα της ρευστότητας λέγοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς συμφωνία αργά ή γρήγορα, η έλλειψη ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα πάρει σοβαρές διαστάσεις. Δεν μπορεί να επικρατήσει η αβεβαιότητα. Αν όμως δεν υπάρξει συμφωνία και το ελληνικό κράτος χρεοκοπήσει αυτό θα έχει επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα. Αλλά νομίζω ότι η σύνεση θα επικρατήσει και θα υπάρξει συμφωνία».

Νέα συνεδρίαση της ΕΚΤ για τη ρευστότητα στην Ελλάδα