Πριν ακόμα επιστρέψει στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας από τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας βγήκαν τα «μαχαίρια» στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times που αποκαλύπτει ταυτόχρονα ότι στις αρχές του χρόνου ο κ. Βαρουφάκης είχε απειλήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αν τον εξαναγκάσει σε παραίτηση θα εγκαταλείψει το ΣΥΡΙΖΑ και θα πάρει μαζί του και άλλα στελέχη. 


«Διάθεση για…αντάρτικο φαίνεται ότι είχαν τα μέλη του κόμματος την Τρίτη, ακόμα και όταν η κυβέρνηση έλεγε [για τα μέτρα που διέρρευσαν] ότι κατάφερε να αντισταθεί στις απαιτήσεις των δανειστών και να προωθήσει κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, το οποίο δεν παραλείπει να τονίσει ότι αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν «βάρβαρα» και «απαράδεκτα» τα μέτρα που προτάθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση. 

«Ορισμένοι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο πολωτικός υπουργός Οικονομικών, πιθανώς να ετοιμάζεται να τα “σπάσει” με την κυβέρνηση. Ο κ. Βαρουφάκης είχε απειλήσει να εγκαταλείψει το κόμμα και να πάρει μαζί του αρκετούς συνάδελφους από το ΣΥΡΙΖΑ όταν ο κ. Τσίπρας του συζήτησε –μετά από την προτροπή Ευρωπαίων πολιτικών- το ενδεχόμενο να παραιτηθεί» γράφει το δημοσίευμα, και συνεχίζει: «Ο κ. Τσίπρας απειλείται, εν μέρει, επειδή βιάστηκε να στείλει μια σειρά από αξιόπιστες προτάσεις τις τελευταίες εβδομάδες και τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του παραμέλησαν τους 20 ή 30 αντάρτες του κόμματός του». 

Την ίδια ώρα, οι Financial Times σημειώνουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος και με την οργή των ψηφοφόρων του, καθώς αρκετοί συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα νεότερα μέτρα της κυβέρνησης.