Το 51% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Σπατάλη χρόνου και χρημάτων θεωρεί τη διάσωση της Ελλάδας μερίδα βουλευτών του κυβερνώντος γερμανικού κόμματος της Άγκελα Μέρκελ (CDU/CSU), σύμφωνα με όσα επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο Reuters.

Όπως εξηγεί αναλυτικά, το 2011 οι αντιδρώντες βουλευτές του CDU/CSU ήταν μία μικρή μειοψηφία στον κυβερνητικό σχηματισμό της Καγκελαρίου. Σήμερα όμως, προσθέτει το Reuters, υπάρχουν αρκετοί συντηρητικοί βουλευτές, οι οποίοι θεωρούν τη διάσωση της Ελλάδας «σπατάλη χρόνου και χρημάτων».

«Για την Μέρκελ, η αντίδραση των βουλευτών έχει καταστεί από ενοχλητική τα προηγούμενα χρόνια, σε επίμονο πονοκέφαλο σήμερα» αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι βάσει πρόσφατης δημοσκόπησης του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού ZDF, το 51% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Η Γερμανία δεν πρέπει να πληρώσει άλλα χρήματα, έχει ήδη πληρώσει πάρα πολλά» αναφέρει ένα 57χρονος Γερμανός μεσίτης, μιλώντας στο Reuters. «Οι Έλληνες μπορούν να φύγουν» επισημαίνει από την πλευρά του ένας 60χρονος κομμωτής, στο Βερολίνο.

Πηγή: Reuters