Εξαιρετικά απίθανο να παραταθεί το πρόγραμμα της Ελλάδος πέραν της Τρίτη, αναφέρει σε tweet του ο γνωστός δημοσιογράφος Π. Σπίγκελ, επικαλούμενος αξιωματούχους της ευρωζώνης.

Αυτό προκύπτει από ενημέρωση δυο κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρωζώνης που τόνισαν ότι είναι απίθανο -κάτι που εκτιμούσε και η DeutcheBank στο πρωινό της report- να πάρει τέτοια απόφαση το Eurogroup σήμερα.

O Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε στο ΑΠΕ ότι θα διεξαχθεί πάντως η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η πρόταση των θεσμών παραμένει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πίτερ Σπίγκελ, το Eurogroup όντως θα κρατήσει στο τραπέζι την πρόταση των θεσμών και η συζήτηση θα γίνει για το εάν θα παραταθεί το πρόγραμμα μέχρι τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Δημοσιογράφοι από τις Βρυξέλλες μεταδίδουν ότι σε κάθε περίπτωση η επέκταση του προγράμματος απαιτεί πολιτική απόφαση και κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφασίσει η γερμανική Βουλή. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα κάνει δήλωση στις 14:45 πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Πηγή: Ημερησία