Συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ στο Bloomberg

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του αφήνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, εάν επικρατήσει το «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Bloomberg.

«Σε ενδεχόμενο «ναι» δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα. Εγώ δεν υπογράφω την νέα συμφωνία», είπε στο πρακτορείο Bloomberg o κ. Βαρουφάκης, ενώ υποστήριξε ότι ακόμα και σε περίπτωση του «όχι» θα υπάρξει σίγουρα συμφωνία. 

«Η σύζυγός μου και εγώ ζούμε μια πολύ λιτή ζωή, πάμε από τη μια πολιτική συνάντηση στην άλλη», τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Προτιμώ να κόψω το χέρι μου παρά να υπογράψω χωρίς την αναδιάρθρωση του χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας υπουργός επανέλαβε ότι «όταν πηγαίνεις στη μάχη δεν συζητάς το ενδεχόμενο ήττας», ενώ προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα θα συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη δύναμη στην ελληνική πολιτική σκηνή ό,τι κι αν συμβεί στο δημοψήφισμα. Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα βοήθειας των δανειστών είναι η μεγαλύτερη αποτυχία στην παγκόσμια οικονομική ιστορία.

Ταυτόχρονα, ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης εάν επικρατήσει το «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, άφησε ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο του ABC της Αυστραλίας. Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα παραιτηθεί σ΄ αυτή την περίπτωση και θα αναλάβει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο ΥΠΟΙΚ είπε: «Ναι, μπορούμε κάλλιστα να το κάνουμε αυτό. Αλλά θα το κάνουμε αυτό σε πνεύμα συνεργασίας με όποιον αναλάβει (την εξουσία) από εμάς”.