Ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποκατάσταση της κανονικότητας της λειτουργίας των τραπεζών τις επόμενες ημέρες, την οποία συνέδεσε με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνάντηση που είχε με την ΟΤΟΕ, ο κ. Στουρνάρας μίλησε για τα μέτρα που λαμβάνονται από την ΤτΕ για τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις αυτής της περιόδου, ενώ διευκρίνισε ότι, η άρση των capital controls θα γίνει σταδιακά και παράλληλα με την αποκατάσταση της ρευστότητας στις τράπεζες.

Eφ’ όσον υπάρξει συμφωνία, όπως τόνισε, δεν υφίσταται κίνδυνος για το μέλλον των τραπεζών, οι οποίες θα μπορέσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, προκειμένου να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης που διαταράχθηκε.

Τέλος, επεσήμανε ότι, η λειτουργία των θυγατρικών των τραπεζών στο εξωτερικό παρακολουθείται διαρκώς από την ΤτΕ, αλλά και από τις επιμέρους τράπεζες και δήλωσε ότι, με τα σημερινά δεδομένα και με την προϋπόθεση ύπαρξης συμφωνίας δεν υπάρχει κάποιος ορατός κίνδυνος.

Χαρακτήρισε ανεύθυνες φημολογίες όσα ακούγονται για κινδύνους σε επιμέρους τράπεζες, τους οποίους απέκλεισε κατηγορηματικά, δηλώνοντας ότι το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του αποδείχθηκε ότι είναι αξιόπιστο και ασφαλές και θα έχει μέλλον και ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο επόμενο διάστημα μετά το τέλος της τρέχουσας κρίσης, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ. 

Πηγή: enikos.gr