Ενόσω το Eurogroup είναι σε εξέλιξη – Αναπαράγει ο Guardian, διαψεύδει κατηγορηματικά το Μαξίμου- Δεν σχολιάζει η Γερμανικό ΥΠΟΙΚ. 

Προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη φαίνεται πως πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, το οποίο επικαλείται και o βρετανικός «Guardian»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια του Eurogroup,το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16:00 ώρα Ελλάδας, ο Γερμανός υπουργός έκρινε τελείως ανεπαρκείς τις ελληνικές προτάσεις και πρότεινε δύο εναλλακτικές επιλογές.

Η πρώτη αφορούσε τη δραστική βελτίωση των ελληνικών προτάσεων με ταυτόχρονη αύξηση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων στα 50 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρησίμευαν για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Η δεύτερη επιλογή περιελάμβανε την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη – για τουλάχιστον πέντε χρόνια – και την αναδιάρθρωση του χρέους.

Βάσει του δεύτερου σεναρίου, η Ελλάδα θα παρέμενε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνοντας αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια.

Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, διαμήνυσε ότι «θα πάνε όλα καλά». Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν υπάρχει πρόταση Σόιμπλε για πενταετές Grexit απάντησε: «Δεν υπάρχει».

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού SPD,Kάρστεν Σνάιντερ, υποστήριξε ότι η φερόμενη ως πρόταση Σόιμπλε δεν αποτελεί θέση της γερμανικής κυβέρνησης.