«Προσευχόμαστε για υπέρβαση της κρίσης»

Την ευχή «όλα να εξελιχθούν ομαλά» για την Ελλάδα εξέφρασε ο Οικονομικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στον εορτασμό της μνήμης του οσίου Παϊσίου, στη μονή Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας, ο Οικονομικός Πατριάρχης επισήμανε ότι φέρνει από το Φανάρι μήνυμα αισιοδοξίας προς τον ελληνικό λαό. «Όλο αυτό το διάστημα των δυσκολιών στο Φανάρι προσευχόμαστε για υπέρβαση της κρίσης» συμπλήρωσε.

Ο Βαρθολομαίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι είμαστε «στο τέλος της κρίσης» και αφού διευκρίνισε ότι δε μιλά ως πολιτικός, ή ως οικονομολόγος, υποστήριξε ότι «διαφαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».

«Αυτή είναι η ευχή και η προσευχή μας» πρόσθεσε. Ο Οικονομικός Πατριάρχης ευχήθηκε όλα να εξελιχθούν ομαλά αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδας.

Υπενθύμισε τους λόγους του Αγίου Παϊσίου, ο οποίος, όπως είπε, τόνιζε : ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους και όποιος έχει πίστη στο Θεό μπορεί να υπερβεί τις πιο μεγάλες δυσκολίες»

Στις οκτώ το βράδυ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο μοναστήρι του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή, όπου θα τελεστεί αγρυπνία στη μνήμη του οσίου Παίσιου , ενώ θα παραμείνει στο μοναστήρι ως την Κυριακή το απόγευμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ