Δεν δείχνει εξαιρετικά αισιόδοξος για την προοπτική της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν. 

Οπως λέει χαρακτηριστικά με σημερινή του δήλωση στην «Καθημερινή», «εάν υπάρξει συμφωνία την Κυριακή, το καλύτερο σενάριο είναι να κερδηθούν 3 μήνες». Και υπενθυμίζει με νόημα ότι έως το 2003 η Ελλάδα ζούσε στους κόλπους της Ε.Ε. με το δικό της εθνικό νόμισμα. Η πλήρης δήλωση του κ. Ντ’ Εστέν έχει ως εξής:

«Ο φόβος είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη. Εάν η κυβέρνηση επιλέξει το ευρώ και την ταυτόχρονη μείωση του δημόσιου χρέους κατά 33%, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία: για τη δημιουργία θέσεων εργασίας χρειάζεται ανταγωνιστικότητα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με το ευρώ, το οποίο αποτελεί ένα πάρα πολύ ισχυρό νόμισμα για τη χώρα. Η Ελλάδα ζούσε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης έως το 2003 με το δικό της εθνικό νόμισμα, συνεπώς μπορεί να παραμείνει στην Ευρώπη χωρίς να έχει το ευρώ. Εάν υπάρξει συμφωνία την Κυριακή, το καλύτερο σενάριο είναι να κερδηθούν 3 μήνες».

Πηγή: HuffPost Greece