Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy (Μαριάνο Ραχόι) χαιρέτισε την «ισορροπημένη συμφωνία» που συνήφθη ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, επιμένοντας στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις απ’ όλες τις πλευρές. 

«Πιστεύω πως είναι μια ισορροπημένη συμφωνία», δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη από κοινού με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Ιοάνις η χώρα του οποίου είναι υποψήφια προς ένταξη στο ευρώ. «Τώρα, το κλειδί είναι όλοι να κάνουν αυτό που τους αντιστοιχεί και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», συνέχισε ο Ισπανός πρωθυπουργός ο οποίος τήρησε “σκληρή” γραμμή απέναντι στην Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η συμφωνία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει «στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ραχόι, η συμφωνία αυτή «ενισχύει το κοινό νόμισμα, το νόμισμα στο οποίο θέλει να ανήκει η μεγάλη πλειοψηφία».

Υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διοργανώσει δημοψήφισμα σχετικά με τα μέτρα που της είχαν προταθεί από την Ευρώπη «προκάλεσε δυσπιστία». «Την εμπιστοσύνη πρέπει να την αξίζεις», κατέληξε.

Πηγή: Εξπρές