Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής χαιρέτισε σήμερα τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της, με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού να δηλώνει ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία.

“Η σημερινή συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά”, τόνισε ο Λιού σε μια ανακοίνωσή του. Η συμφωνία αυτή είναι “προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Απομένουν ωστόσο “πολλά να γίνουν” ώστε η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Αθήνα και τους Ευρωπαίους για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης να καρποφορήσει. “Οι υποσχέσεις (σ.σ. που περιέχονται στη συμφωνία) θα απαιτήσουν να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις από όλα τα μέρη και απομένουν να γίνουν πολλά”, υπογράμμισε ο Λιού.

Για τον Τζακ Λιού ο συμβιβασμός των Βρυξελλών αποτελεί μια “βάση για να αποκατασταθεί η συμφωνία”, ενώ είναι απαραίτητη “η δέσμευση της Ελλάδας να προχωρήσει σε δύσκολες και βαθιές δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”. Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι έδειξαν πως είναι δεσμευμένοι στην αναζήτηση ενός δρόμου για την “επάνοδο της Ελλάδας στην ανάπτυξη και σε ένα βιώσιμο χρέους”, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.