Κυριάρχησε στο twitter προσελκύοντας το ενδιαφέρον των πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε τον χάρτη των χωρών όπου επικράτησε το δημοφιλές hashtag.

Ο κατάλογος των απαιτήσεων που παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου η τελευταία να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της Γερμανίας και του αυστηρού υπουργού Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το #ThisIsACoup (σσ. αυτό είναι πραξικόπημα) στο Twitter είναι από χθες το βράδυ ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.
 
Σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ελβετία και Αγγλία ήταν στην πρώτη θέση των δημοφιλέστερων hashtag, ενώ στον Καναδά, τη Δανία, στην Αίγυπτο, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία κατακτά τη δεύτερη θέση, στη Γαλλία την τρίτη και στις ΗΠΑ την τέταρτη.

Η ετικέτα συνοδεύει δεκάδες χιλιάδες οργισμένα σχόλια στα οποία καταγγέλλονται οι γερμανικής επινόησης προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, υπό την καθοδήγηση της ΕΕ, στη δημόσια διοίκηση της Ελλάδας και απαιτήσεις όπως η Αθήνα εγκρίνει νέους νόμους σε διάστημα λίγων ημερών για την αύξηση των φόρων και τη μείωση των συντάξεων.

Έντονες είναι οι επικρίσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος χαρακτηρίζεται επικεφαλής των νέο-αποικιοκρατών, ενώ τον κατηγορούν ότι θα είναι ικανοποιημένος μόνο με την πλήρη παράδοση της Ελλάδας.

Απέκτησε ώθηση όταν ο Πολ Κρούγκμαν, που έχει βραβευθεί με Νόμπελ Οικονομίας, ανέφερε στο μπλογκ του στους New York Times: «Το χάσταγκ ThisIsACoup είναι ακριβώς έτσι», έγραψε. 

«Αυτό ξεπερνά την αυστηρότητα και γίνεται καθαρή μνησικακία, πλήρης καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας και καμία ελπίδα για βοήθεια.

»Ο σκοπός ήταν πιθανόν μία πρόταση που η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί? αλλά ακόμη κι έτσι, είναι μία γκροτέσκα προδοσία οτιδήποτε υποτίθεται ότι συμβόλιζε το ευρωπαϊκό σχέδιο».

Μέσα σε μερικές ώρες χρησιμοποιήθηκε σχεδόν 200.000 φορές., ενώ από χθες το βράδυ έγινε το επικρατέστερο θέμα στα social media.

Πηγή: Real news / Euro2day