“Η Καγκελάριος στηρίζει με πεποίθηση την συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευσης από τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων”, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Steffen Seibert (Στέφεν Ζάιμπερτ) και επισήμανε ότι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαπραγματεύτηκε σε στενή συνεννόηση με την Καγκελάριο και η συμφωνία είναι και έκφραση αυτής της στενής συνεννόησης και συνεργασίας.

“Το ότι πολιτικοί, στην δύσκολη κατάσταση, στην οποία ήταν και είναι η Ευρώπη λόγω της ελληνικής κρίσης, σταθμίζουν και άλλες πιθανότητες αποτελεί υπεύθυνη πολιτική δράση”, τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι τώρα μετράει το αποτέλεσμα.

“Αυτό ήταν πάντα η προτεραιότητά μας και σημαίνει ότι, εάν η ελληνική Βουλή σήμερα πάρει τις θετικές αποφάσεις, όπως είχε συμφωνηθεί και όπως έχει δεσμευτεί η ελληνική πλευρά στην συμφωνία, τότε η γερμανική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ζητήσει από την γερμανική Βουλή την εξουσιοδότηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα περαιτέρω πρόγραμμα βοήθειας”, σημείωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: Εξπρές