Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει μια ευρωκομμουνιστική ρίζα, επεσήμανε ο Ιταλός πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λ’ Oυνιτά.

 

«Η Ένωση αυτή έχει μια ψυχή, αλλά δυστυχώς είναι συντηρητική», δήλωσε ο κ. Ντ΄Αλέμα, σύμφωνα με τον οποίο οι σοσιαλιστές – στην ευρωομάδα των οποίων ανήκει και ο ίδιος – «αποδείχθηκαν υπερβολικά αδύναμοι, δεν ήταν σε θέση να οδηγήσουν στην στροφή που χρειαζόταν».

Όπως εκτίμησε, «το δημοψήφισμα που έγινε στην Ελλάδα έχει την ίδια λογική, στην βάση του, των ανοικτών ψηφοφοριών για την ανάδειξη των επικεφαλής διαφόρων κομμάτων» διότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει μια ευρωκομμουνιστική ρίζα».

Ο κ. Ντ’ Αλέμα αναφέρθηκε και στον Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «προσπάθησε να κάνει δημοψήφισμα, αλλά στην περίπτωση εκείνη η κ. Μέρκελ του το απαγόρευσε και έτσι τελείωσε η σταδιοδρομία του».

Σε ό, τι αφορά την ελληνική οικονομική κρίση ο Ντ΄ Αλέμα θεωρεί ότι «αντιμετωπίσθηκε με τις πολιτικές εκείνες της λιτότητας οι οποίες εδώ και πέντε χρόνια παράγουν ζημιές, τιμωρητικές απαντήσεις και αποδεικνύονται άχρηστες».

Πηγή: ΑΜΠΕ