Σε περίπτωση διεξαγωγής νέων εκλογών στην Ελλάδα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Τσίπρας θα είναι και πάλι νικητής, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα

Είτε το θέλει η Ευρώπη είτε όχι, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχει καλύτερος εταίρος για τους Ευρωπαίους στην Ελλάδα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τσίπρας κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα από την ελληνική βουλή, παραβιάζοντας τις υποσχέσεις του, επισημαίνει η Welt.

Μπορεί κανείς να απαιτήσει από τον Τσίπρα να χαιρετίσει ικανοποιημένος την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων στις οποίες συμφώνησε με τους πιστωτές της Αθήνας, όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που έρχονται σε αντίθεση με την αριστερή ιδεολογία του, διερωτάται η γερμανική εφημερίδα.

Μπορεί να περιμένει κανείς από τον Έλληνα πρωθυπουργό να τις πουλήσει ως τις καλύτερες ιδέες που είχαν οι πιστωτές και ο ίδιος, την ώρα που μερικές ημέρες νωρίτερα είχε ζητήσει από τους Έλληνες να απορρίψουν ένα παρόμοιο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων; Ποιος θα τον πίστευε;

Όμως, τονίζει η Welt, μπορεί κανείς να περιμένει από τον Τσίπρα να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Να τις εφαρμόσει τηρώντας τις διορίες. Να μην σαμποτάρει τις προϋποθέσεις. Και αυτό το έκανε.

Παρά τις διαφωνίες από το εσωτερικό του κόμματός του, ο Έλληνας πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στην ομιλία του στην ελληνική βουλή και τελικά κατάφερε να το περάσει και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Όπως μάλιστα εκτιμά η Welt ακόμη και σε περίπτωση διεξαγωγής νέων εκλογών στην Ελλάδα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Τσίπρας θα είναι και πάλι νικητής.

Αν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, ο Τσίπρας έχασε απέναντι στους Ευρωπαίους, έτσι τουλάχιστον το βλέπουν πολλοί Έλληνες. Όμως παράλληλα η άποψη πολλών Ελλήνων είναι ότι αντιστάθηκε και πολέμησε σαν άνδρας, σχολιάζει η Welt.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας καλύτερος εταίρος για να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους, εκτιμά η εφημερίδα. Άρα θα πρέπει να ελπίζουν ότι ο Τσίπρας θα είναι σε θέση από πολιτική άποψη να σταθεροποιήσει την εύθραυστη οικονομικά χώρα. Να μπορέσει να συμπαρασύρει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων το κόμμα του. Να βάλει στην άκρη τους διαφωνούντες.