Τζιχαντιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είχε ζητήσει από έναν από τους τρεις υπόπτους, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Γαλλία για σχέδιο επίθεσης σε στρατιωτική εγκατάσταση, να «χτυπήσει» τη Γαλλία, ανέφερε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

 

Ο νεότερος των τριών υπόπτων, 17 ετών, έλαβε την οδηγία όταν δεν μπόρεσε να φύγει για τη Συρία για να πολεμήσει στον τζιχάντ, αφού εντοπίστηκε από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο δικαστικός.

Ο εισαγγελέας Μολέν επισημοποίησε επίσης την έναρξη δικαστικής διαδικασίας από την εισαγγελία του Παρισιού για συνωμοσία με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε σχέση με το σχέδιο των τριών υπόπτων να επιτεθούν σε στρατιωτική εγκατάσταση στη νότια Γαλλία.

Η εισαγγελία ζήτησε την τετραήμερη κράτηση των τριών ανδρών, ηλικίας 17, 19 και 23 ετών, οι οποίοι αναμένεται να εμφανιστούν αργότερα ενώπιον δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει ενδεχομένως την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος τους.

Οι τρεις άνδρες, ανάμεσά τους και ένας πρώην στρατιωτικός, φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση στο όνομα του τζιχάντ εναντίον φρουρίου στην περιοχή του Περπινιάν στη νότια Γαλλία, με σκοπό να αποκεφαλίσουν αξιωματικό και να διαδώσουν τις φωτογραφίες της δολοφονίας μέσω του Διαδικτύου, κατά το υπόδειγμα των εκτελέσεων του Ι.Κ..

Πηγή: AFP / AMΠΕ