Σε μια περίοδο που υπάρχει συγκρατημένη αισιδοξία στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας δημιουργεί η αυριανή παρουσία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την τουρκική εισβολή.

 

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «η Λευκωσία αναμένει να δεί ποιά μηνύματα θα στείλει ο Τούρκος πρόεδρος για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ουδείς ξεχνά την εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης. Εμείς, είπε, επιθυμούμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την επανένωση της Κύπρου.

Απόψε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα μιλήσει στην τηλεόραση του «Μπαϋράκ». Εξάλλου, ένα υποβρύχιο, μια άκατος και μία κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού θα αγκυροβολήσουν στην Κερύνεια, ενώ μια φρεγάτα θα βρίσκεται στα ανοικτά. Επίσης, η ομάδα «τουρκικά αστέρια» της πολεμικής αεροπορίας θα πραγματοποιήσει επίδειξη στην Κερύνεια.

Όπως μεταδίδεται, στα κατεχόμενα εκδηλώσεις για την εισβολή θα πραγματοποιηθούν και στη Μερσίνη της Τουρκίας, ενώ μια αντιπροσωπεία της «ένωσης ηρώων ΤΜΤ Κύπρου» βρίσκεται ήδη εκεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ